Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2007

Η εκλογική μάχη μέσω της τηλεόρασης!


Οι εκλογές είναι προ των πυλών και ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Στέλιος Ζωντός, σχολιάζει πολύ εύστοχα την «συμβολή» της τηλεόρασης στο εκλογικό αποτέλεσμα:

«...Τα τελευταία χρόνια, έχουμε όλο και περισσότερο την αίσθηση ότι η κυρίαρχη πολιτική συζήτηση εξαντλείται σε εντυπώσεις, αγνοώντας την ουσία των προβλημάτων των πολιτών. Αποφεύγουμε να τα συζητήσουμε, τα παραπέμπουμε στο απώτερο μέλλον, περιμένοντας να αντιμετωπιστούν με κάποιο μαγικό τρόπο. Αλλά αυτά επιμένουν να βρίσκονται εκεί...

...Πολλοί νομίζουν ότι επιλέγοντας τηλεοπτικές ατάκες θα πείσουν τους πολίτες ότι έχουν θέσεις και γνώσεις για το τι χρειάζεται η χώρα. Για το πώς θα δημιουργήσουν μια κοινωνία που αξίζουμε ως σύγχρονοι πολίτες.

Η επιστροφή του πολιτικού που ασχολείται με τα προβλήματα, που μπορεί να ακούσει, αλλά κυρίως τολμάει να προτείνει λύσεις είναι η επιλογή για να κερδηθεί η μάχη της αξιοπιστίας, αλλά κυρίως για να υπάρξει ελπίδα ότι το μέλλον των πολιτών θα είναι καλύτερο

Εσείς θεωρείτε ότι επηρεάζεστε από τα όσα ακούτε και βλέπετε στην τηλεοπτική οθόνη κατά την προεκλογική περίοδο;

3 σχόλια:

tsilijohn είπε...

Δεν επηρεάζομαι καθόλου. Παρακολουθώ τις πολιτικές τηλεοπτικές μάχες αλλά δεν καθορίζουν την ψήφο μου. Προτιμώ να διαβάζω εφημερίδες και προγράμματα κομμάτων για να κρίνω. Μου αρέσει να πηγαίνω και σε ομιλίες υποψηφίων αλλά δε με ικανοποιούν όταν καταλήγουν σε show και χάνεται η ουσία των λεγομένων... αν υπάρχει...:)

carpe diem είπε...

ίσως το πιο up-to-dated blog των συμφοιτητών του ΕΘΕΕ,μπραβο!

όσον αφορά την επικαιρότητα του θέματος,θα το διαφοροποιούσα λίγο και θα έλεγα κατα πόσο αξίζει γενικά να παρακολουθεί κανείς τέτοιες εκπομπές. δεν μιλώ για απολιτικ συμπεριφορά, προς Θεού, το αντίθετο. Μιλώ για την απαξίωση του κιτρινισμού, της λασπολογίας, της ζούγκλας!
Σε συζητήσεις που έχω με άτομα της ηλικίας μου καταλήγω στο συμπέρασμα πως η πολιτική συμπεριφορά και η τηλεόραση - τα δύο θέματα αυτού του blog - έχουν ανάγκη από φρέσκιες σύγχρονες και ποιοτικές ιδέες. Δεν θέλω να το διαφημίσω, αλλά επείδη αποτελει παράδειγμα για εμένα, το ΣΚΑΙ είναι μια ελπίδα στο να δούμε σοβαρές προσπάθειες και συμπεριφορες στο μέλλον.
Ελπίζω να το διατηρήσουν έτσι!

mikiniki είπε...

Παρακολουθώ πολιτικές συζητήσεις αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν επηρρεάζομαι. Έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια πως πρόκειται περί show κάκιστης μορφής, αφού και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος δεν είναι καν όμορφα!!! Αστειάκι!!

Συμφωνώ πως το ΣΚΑΙ προσπαθεί να γίνει η "άλλη" πρόταση αρκεί να συνεχίσει την προσπάθεια και να μην υποκύψει στη φτηνή εμπορικότητα.