Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007

Η ανατομία της επανάληψης!!!

Πριν μερικές μέρες διάβαζα ένα τηλεοπτικό περιοδικό και μεταξύ άλλων είδα και το ακόλουθο άρθρο, απόσπασμα του οποίου σας παραθέτω για σχολιασμό. Μου κέντρισε την προσοχή αμέσως γιατί παρουσιάζει μια οπτική γωνία του καλοκαιρινού τηλεοπτικού τοπίου διαφορετική από όσο ξέρουν οι περισσότεροι τηλεθεατές. Δίνει στις επαναλήψεις ένα χιουμοριστικό τόνο που δικαιολογεί την ύπαρξή τους.

Πιο χαρακτηριστικά λέει:

«Ποιος είπε ότι οι επαναλήψεις βλάπτουν σοβαρά την τηλεόραση; Ίσα ίσα, τα παλιά σίριαλ λειτουργούν ως πρώτης τάξεως ντοκιμαντέρ, που μας θυμίζουν πώς ήταν η πολιτική κατάσταση, η μόδα και οι κομμώσεις πριν από δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα…


Στο «Ρετιρέ» (Mega) τα αστεία για τον Γιώργο Κατσιφάρα, τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον γάμο του Αντρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα και την ηλικία της Αλίκης Βουγιουκλάκη δίνουν και παίρνουν. Βλέπετε, το 1990 που προβλήθηκε για πρώτη φορά η σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη ήταν η τελευταία λέξη της επικαιρότητας…

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αν για κάποιον διεστραμμένο λόγο δεν επιλέγουμε τη λύση του DVD και επιμένουμε να βλέπουμε τηλεόραση και αυτό το καλοκαίρι, είναι να διασκεδάζουμε με το παρωχημένο σύμπαν που μας σερβίρεται σε γερές δόσεις και φέτος.

Αναρωτιόμαστε όμως αν διαθέτουν την ίδια υπομονή και οι ηθοποιοί, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι – αντί ελάχιστων χρημάτων που εισπράττουν από τον αρμόδιο οργανισμό «Διόνυσο» - να βλέπουν όλη την τηλεοπτική ζωή τους να περνάει μπροστά από τα μάτια τους. Ξανά και ξανά…» (ΒΗΜΑ/ tv guide - 15-21 Ιουλίου 2007).

Περιμένουμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις για τα “αθάνατα” …σήριαλ και για την κατάσταση του τηλεοπτικού προγράμματος τους θερινούς μήνες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι επαναλήψεις δεν θα έπρεπε να υπάρχουν! Αλλά τι λέω! Πώς θα επιβιώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί?
Πάντως αυτό που πρέπει σίγουρα να αλλάξει στα τηλεοπτικά προγράμματα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σίγουρα η ώρα προβολής των ταινιών! Υπάρχουν πραγματικά πολύ καλές, αξιόλογες ταινίες (προς Θεού, μην πάει ο νους σας στο πονηρό), από ακόμα πιο αξιόλογους σκηνοθέτες που θάβονται στην μεταμεσονύκτια ζώνη. Κρίμα και πάλι κρίμα!
Πάντα τις σιχαινόμουν τις επαναλήψεις. Πρέπει να δείτε πως είμαι όταν κάνω ζάπινγκ και βλέπω σειρά σε επανάληψη! Τούρκος γίνομαι!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια οτι το καλοκαίρι παίζονται μονο επαναλήψεις, όχι οτι τον χειμώνα δεν υπάρχουν αλλά το καλοκαίρι η κατάσταση είναι χειρότερη!!!

Το καλοκαίρι είναι καποία σήριαλ τα οποια δεν αντέχω καν να δω απο τις πολλες επαναληψεις(π.χ. ρετιρέ κωνσταντίνου και ελένης κ.α)

Πάντως δεν είμαι απο τα άτομα που δεν θα δουν επαναληψεις βλεπω αλλα κυρίως τα πιο πρόσφατα σήριαλ.

Θα συμφωνησω με τον σωτηρη γιατι δεν βαζουν καμια καλη ταινία??

Ή ακόμα καλύτερα γιατί δεν βάζουν ένα καινούργιο σήριαλ???

mikiniki είπε...

Οκ, καλές οι επαναλήψεις αλλά με μέτρο. Το οποίο δεν διαθέτουν τα κανάλια μας.

Προτιμώ και εγώ καλές ταινίες, αλλά και αυτές δυστυχώς είναι ακριβές για να προβληθούν καλοκαίρι οπότε μας δείχνουν β'ή και γ' διαλογής έργα.

Για ν'απαντήσω στο Σωτήρη και στην Ολγα...δεν βάζουν ταινίες διότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις για να βγάλει το κανάλι τα λεφτά του!! Business!!