Σάββατο, Αυγούστου 11, 2007

Τι βλέπω...και δεν αλλάζω χώρα!!!


Ώρα 4 το μεσημέρι. Μόλις έχω φάει (εντάξει καθυστέρησα να φάω, τι να κάνουμε;) Σκέφτομαι (με το λίγο αλλά καλό μυαλό που μου έχει απομείνει με τόσες εργασίες και διάβασμα): "Δεν ανοίγω λίγο την τηλεόραση;" Αν συνηθίζετε να τρώτε εκείνη την ώρα, θα σας συνιστούσα να έχετε κάποιον δίπλα σας, ο οποίος να σας απαντήσει: "Όχιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!".

Εγώ καθότι βλέπετε ήμουν μόνη μου εκείνη τη στιγμή, την άνοιξα! Ναι ναι, τα γιαουρτώματα θα τα δεχτώ κατ' ιδίαν, στο γραφείο μου, 5-8 κάθε Παρασκευή, ευχαριστώ!!! Τι το ήθελα! Και ενώ κρατάω στα χέρια μου εκείνο το παραλληλόγραμμο αντικείμενο (που κινδυνεύει να γίνει πια προέκταση του χεριού μας...) για το τηλεκοντρόλ λέω καλέ...τι να δω;;; Την άσχημη που έγινε όμορφη!!! Και αυτόματα κάνω την εξής ερώτηση στον εαυτό μου: "Τι βλέπω Χριστέ μου και δεν φεύγω από τη χώρα με το πρώτο αεροπλάνο;;;"

Εντάξει, είχα αποδεχτεί ότι τα μεξικάνικα και γενικότερα όσα σίριαλ προέρχονταν από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, είχαν εδραιωθεί πια εδώ και καιρό στην ελληνική τηλεόραση. Αυτό το χάλι όμως δεν το έχω ξαναδεί! Όπου γυρίσεις το κεφάλι σου, άσχημες! Δεν μας έφταναν οι όμορφες, αγαπητέ αγανακτισμένε τηλεθεατή, που μας έκαναν να κατεβάζουμε το κεφάλι που δεν είμαστε ψηλές, ξανθές με γαλανά μάτια, μας ήρθαν και οι άσχημες, που μας θυμίζουν την κατάσταση μας!!!Έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!

Και ερωτώ αγαπητέ πολύπαθε τηλεθεατή: Εσύ τι γνώμη έχεις για την "Κάθοδο των Μεξικανών";

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια δεν ξέρω αν είστε ψηλές, ξανθές, γαλανομάτες αλλά το άρθρο σας σχίζει! Πολύ γέλιο!
Λοιπόν, εγώ θα έλεγα σε όποιον τρώει εκείνη την ώρα και βλέπει τη συγκεκριμένη σειρά, να συνεχίσει να τη βλέπει για να δει πώς θα καταντήσει αν συνεχίσει να τρώει!!!
Πέρα από την πλάκα, αυτά τα σίριαλ επιτελούν κοινωνικό έργο! Και οι όμορφες τα βλέπουν και αναπτερώνεται το ηθικό τους με σχόλια της μορφής: "Αχού μωρέ την κακομοίρα πώς είναι έτσι;" και οι άσχημες δικαιώνονται, όταν μετά από λίγα επεισόδια η πρωταγωνίστρια μετατρέπεται σε Mis Universe 2007!
Πάλι πλακίτσα!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μόδα είναι και θα περάσει και αυτή! Και οι μεξικάνες και οι άσχημες, θα περάσουν και θα φύγουν!
Και κάτι ακόμα: Δεν ξέρω αν τα μηχανάκια της AGB μετράνε και το καλοκαίρι, και αν ναι, να μας ενημερώσει κάποιος τι μετράνε! Έλεος! Βάλτε καμιά ταινία της προκοπής, που τις έχετε θάψει στη μεταμεσονύκτια ζώνη! Σε εσάς τα άσπλαχνα κανάλια μιλάω!

alezarka είπε...

Θα συμφωνήσω με τον φίλο σωτήση ότι τα μεξικάνικα επιτελούν κοινωνικό έργο, από μια άλλη σκοπιά όμως..!
Προσφέρουν τα μέγιστα στην τρίτη ηλικία... Ξέρετε πόσες γιαγιάδες παρακολουθούν με υπερβάλλον ζήλο τα μεξικάνικα ? Περιμένουν εναγωνίως να έρθει η ώρα μετάδοσης τους για να περάσει και αυτό το απόγευμα ευχάρηστα και ψυχαγωγικά.
Αναρωτιέμαι τι θα έκαναν οι γιαγιάδες μας το διάστημα 3-7 μ.μ. αν δεν υπήρχαν τα μεξικάνικα... Ή θα τσακόνωνταν με τους συζήγους τους (μπελάς για όλη την οικογένεια) ή θα προσπαθούσαν σε όποια συζήτηση άκουγαν στο σπίτι να πουν την γνώνη τους για να έχουν κάτι να κάνουν. Γενικά θα προσπαθούσαν να βρουν κάτι να ασχοληθούν προκαλώντας τις περισσότερες φορές πρόβλημα.
Γι' αυτό και μόνο δοξάζω τα μεξικάνικα. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Sorry για όποια ορθογραφικά, Κορίτσια θα τα πούμε στη σχολή.

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν έβλεπα μεξικάνικες, βραζιλιάνικες και αργεντίνικες σειρές γιατί μου έσπαγαν τα νεύρα που ήταν μεταγλωτισμένες και επειδή δεν με ενθουσίαζε η υπόθεση τους και ο τρόπος που τους έβλεπαν να συμπεριφερονται.Αλλά απο πέρσυ βλέπω μια αργεντίνικη σειρά(Ανυπότακτες καρδιές) και μου αρεσει πολύ.Ακόμα μου σπαει τα νευρα που άλλα λένε και αλλού πάει το στομα τους αλλά μου άρεσε η υποθεση της!

Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλές ωραιές σειρές στην λατινική αμερική αλλά δεν γίνετε η σωστή επιλογή.

elena_vatyliotou είπε...

Για να είμαι ειλικρινής παρακολουθούσα τις μεξικάνικες σειρές όταν ήμουνα μικρή πριν ακόμα μεταγλωττιστούν! Μου άρεσαν τόσο πολύ που στο τέλος έμαθα να καταλαβαίνω τα ισπανικά!! Ακόμα και τώρα όταν με σταματάνε στο δρόμο Ισπανοί να με ρωτήσουν για οδηγίες καταλαβαίνω τι μου λένε!! Από τότε που μεταγλωττίζονται αυτές οι σειρές έπαψα να τις βλέπω (οκ οκ ομολογώ ότι έβλεπα την Μιλάγκρος αλλά αυτό είναι το μικρό μας μυστικό!)

Τραγική ειρωνία: όσο γράφω το comment ακουγεται στο ράδιο το τραγούδι της "Μαρίας της Άσχημης"!Γιατί και μεις δεν πάμε πίσω! (όχι ότι δεν το βλέπω όταν δεν έχει τίποτα άλλο να δω-έτσι για να μην το παίζω υπεράνω!)

mikiniki είπε...

Έχω παρακολουθήσει πολλές telenovelas από αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Περού. Η συνταγή είναι γνωστή και πετυχημένη. Άσχετα αν αρέσουν οι όχι, οι telenovelas είναι σειρές με μεγάλη τηλεθέαση παντού στον κόσμο, ακόμη και στην "κουλτουριάρικη" Ελλάδα. Τις προτιμώ στη γλώσσα τους..λατρεύω τα ισπανικά...και δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των καναλιών να τις μεταγλωτίζουν. Εντάξει, είναι και η τρίτη ηλικία που παρακολουθεί αλλά είμαι σίγουρη πως δεν είναι ΜΟΝΟ αυτή. Υπάρχει πολύ μεγάλο κοινό όλων των ηλικιών που θέλει να βλέπει telenovelas όμως το αποτρέπει η μεταγλώτιση.

Πέρσυ, με την προβολή της "Μαρίας" που έσπασε όλα τα ratings και κατσικώθηκε στην 1η θέση αποδείχθηκε περίτρανα πως υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να βλέπει τη ζωή του στην τηλεόραση, αλλά ιστορίες με ρομαντισμό και αγάπη για να ξεφεύγει λίγο από την πραγματικότητα.

elka είπε...

Θα συμφωνήσω και εγώ με την mikiniki για το θέμα της μεταγλώττισης! Τα ισπανικά είναι μια πολύ ωραία γλώσσα και όλες οι μεξικάνικες telenovelas είναι μακράν καλύτερες στη γλώσσα τους. Και αυτό το λέω από προσωπική πείρα, αφού έζησα 3 χρόνια στην Ισπανία και έβλεπα καθημερινά σήριαλ στην ισπανική γλώσσα (και ενώ στην Ελλάδα τα κορόιδευα, εκεί μου άρεσαν)! Όταν επέστρεψα όμως, κατάλαβα γιατί δεν μου άρεσαν εδώ αυτού του είδους οι σαπουνόπερες: λόγω της μεταγλώττισης! Ελπίζω κάποια στιγμή να μεταδίδονται στα Ισπανικά, και τότε είμαι σίγουρη ότι θα έχουν μια αισθητή αύξηση στις μετρήσεις της AGB!

Remosaholic είπε...

Σας παρακαλώ, λίγα τα λόγια σας για την Λέτι!! Είναι το πρότυπό μου!

Εγώ για να είμαι ειλικρινείς παρακολουθώ σαπουνόμερες, και είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν τέτοια προγράμματα παρά κάποια άλλα π.χ. reality shows

Όσον αφορά την Λέτι, περνάει και ένα κοινωνικό μήνυμα, γιατί και ο Φερνάντο και ο Άλντο πριν γίνει όμορφη την ερωτεύτηκαν!!
Κρίμα που δεν έχω βίντεο, να γράψω τα λόγια του Άλντο να τα ακούω κα΄θε μέρα να μου φτιάχνει το κέφι.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, προχθές ονειρεύτηκα ότι με ερωτεύτηκε και μένα ένας σεφ διεθνούς φήμης, αλλά ο δικός μου δεν ήταν όμορφος (δεν είχε το χαμόγελο του άλντο) και ξύπνησα.

Πάντως κορίτσια όλες έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

Πάντως τώρα στην περίοδο της εξεταστικής διαβάζω με τηλεόραση (έτσι νιώθω πως έχω μια παρέα)και βλέπω όλες τις επαναλήψεις και σαπουνόπερες. Πότε διαβάζω;; Στις διαφημίσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορούμε να κατακρίνουμε όλες τις μεξικάνικες σειρές,επειδή μερικές έχουν χάλια υποθέσεις!!Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις και με πολύ καλά σενάρια, στα οποία έχω παρατηρήσει υπάρχουν αρκετά διδάγματα όπως το παράδειγμα της φίλης μας της Λέτι!!!
Και στη τελική,ας υπήρχαν καλύτερες κ πιο αξιόλογες ελληνικές σειρές για να βλέπουμε αυτές κ όχι τις μεταγλωττισμένες!!