Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2007

Πωλείται πολύ καλή τηλεόραση!


Αγαπητέ πολύπαθε τηλεθεατή,

Τα έχουμε ξαναπεί. Έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει. Χάλια δηλαδή! Ναι ναι μη στραβομουτσουνιάζετε!!!

Παρόλα αυτά, κάπου αχνοφαίνεται και μία στάλα καλής τηλεόρασης. Και εξηγούμαι. Υπάρχουν αρκετές καλές εκπομπές, ασχέτως αν η πλειοψηφία δεν τις προτιμά...ξέρετε τώρα, επειδή δεν είναι αυτό που λέμε εμπορικές βρε αδερφέ...δεν έχουν αυτό το κάτι που θα σε κάνει να χαλαρώσεις στον καναπέ σου (α ρε που καταντήσαμε! couch potatoes γίναμε)!

Να μερικά παραδείγματα:

Φως στο Τούνελ, Αγγελική Νικολούλη. Γιατί γελάς μουχλιασμένη πατάτα του καναπέ; Εντάξει, δεν λέω, ούτε εγώ την βλέπω την συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι προσφέρει κοινωνικό έργο. Δυστυχώς για εμάς, κάτι τέτοιες εκπομπές κινητοποιούν τη πολιτική και δικαστική εξουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Άλεξ από την Βέροια. Αν δεν ήταν η Αγγελική, τώρα...ακόμα η αστυνομία θα έψαχνε να βρει το κύκλωμα μεταναστών που απήγαγε το μικρό Άλεξ..φέξε μου και γλίστρυσα δηλαδή και οι 5 ανήλικοι ακόμα θα σεργιάνιζαν!!!

Η Μηχανή του Χρόνου, ALPHA. Αυτήν την εκπομπή, όποτε την πετυχαίνω, την βλέπω. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, είναι και πολύ καλή. Τεκμηριωμένα στοιχεία, σπάνιο υλικό και αξιόπιστες μαρτυρίες. Και όλα αυτά για θέματα που απασχόλησαν την ελληνική επικαιρότητα στο παρελθόν.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι άλλες οι εκπομπές. Εκείνες που κάνουν τις ποιοτικές, αλλά δεν είναι:

Ανατροπή, MEGA. Πλάκα μου κάνεις έτσι;; Δεν γίνεται! Βράδυ Δευτέρας. Λιώνω μπροστά στον υπολογιστή μου για ...τι άλλο;...εργασίες! Ανοίγω την τηλεόραση (χαχαχα...αμ δεν ήξερες...δε ρώταγες;;;) και πέφτω στον Πρετεντέρη! Μετά τις δημοτικές εκλογές! Αξιολόγηση λέει του νέου πολιτικού σκηνικού με πολιτικούς όλων των κομμάτων. Μαμάάάάάάάάάάάά!!! Το μόνο που ακούω είναι 5 αξιοσέβαστους κατά τα άλλα πολιτικούς να γαβγίζουν ο ένας προς τον άλλον, σε μία ακατάπαυστη ροή λόγου (και από τους 5) και ένας παρουσιαστής να μην εννοεί με τίποτα να τους διακόψει! Κλείσ' την! Εργασίες και πάλι εργασίες!


Εσείς ποιες τηλεοπτικές εκπομπές θεωρείτε άξιες λόγου;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πολύ να παρακολουθώ εκπομπές στην τηλεόραση που αξίζουν αλλα δυστυχώς ο προγραμματισμός των καναλιών ειναι άσχημος.

Πιστεύω οτι οι φάκελοι είναι μια πάρα πολύ άξια εκπομπη στην ελληνική τηλεόραση αλλά έχω καταφέρει να την δω ελάχιστες φορες.
Επίσης μου αρέσει πολυ η εκπομπή Πρωταγωνιστές και τον χειμώνα προσπαθούσα να την παρακολουθώ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω θεωρια αξια λογου την εκπομπη "Η ζωη ειναι αλλου" στην ΕΤ1.Αξιοπρεπεστατη.

tsilijohn είπε...

Ανεπιφύλακτα τα ντοκιμαντερ της κρατικής τηλεόρασης. Μου αρέσουν: Εξάντας (Αυγερόπουλος), Εμπόλεμη Ζώνη (Δανέζης), Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα (Κούλογλου) ενω μερικές φορές και οι δουλειές του Βαξεβάνη. Α, και να μην ξεχάσω τις εκπομπές του προέδρου Βασίλη Λεβέντη στο Extra 3 :)

Ανώνυμος είπε...

Τα ντοκιμαντερ της κρατικης και αλλα και οι εκπομπες του Mega οπως η εμπολεμη ζωνη και οι φακελλοι ειναι ισως ο μαναδικος λογος για να δει καποιος τηλεοραση σημερα. Θιγουν θεματα της συγχρονης ιστοριας για τα οποια δεν εχουμε συχνα την ευκαιρια να ακουσουμε. Το ρεπορταζ χωρις συνορα και η εμπολεμη ζωνη εχουν επισης και ενα πολυ καλα ενημερωμενο site. Eπισκεφθειτε το θα σας ανταμειψει!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ.Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ-ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.

mikiniki είπε...

Από ενημερωτικές εκπομπές και talk shows παρακολουθώ ελάχιστα και πάντως όχι τα "κοινωνικά"!! Τρελλαίνομαι για Λυριτζή/Οικονόμου το πρωί στην ΝΕΤ, επίσης όποτε το πετυχαίνω μου αρέσει "Η Μηχανή Του Χρόνου" καθώς και το "Σε Χρόνο TV" με τη Μάριον Μιχελιδάκη κάθε Σάββατο.

Έχοντας δει αρκετή τηλεόραση στο εξωτερικό, πιστεύω πως η ελληνική είναι πολύ καλή συγκριτικά ας πούμε με την ιταλική ή τη γαλλική. Εμείς οι έλληνες είμαστε ή του ύψους ή του βάθους σαν τηλεθεατές. Ο ίδιος άνθρωπος που βλέπει τους "Φακέλους" μπορεί να βλέπει και την Πάνια!! Η σχιζοφρένεια? Λέω ναι!!

tsilijohn είπε...

Προς mikiniki:

Δεν προκειται απαραιτητα περι σχιζοφρενειας. Ειναι θεμα διαθεσης. Αλλες φορες νιωθουμε την αναγκη να γελασουμε και βλεπουμε Πανια (ασχετα απο την ποιοτητα της εκπομπης). Αλλες φορες θελουμε να προβληματιστουμε και βλεπουμε Ρεπορταζ Χωρις Συνορα. Αλλες φορες παλι δε βλεπουμε τιποτα και διαβαζουμε ενα βιβλιο. Δεν ειναι απολυτα τα πραγματα.

Angel είπε...

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Η κορυφαία ελληνική εκπομπή όσον αφορά την ποιότητα είναι η εκπομπή με τίτλο ΄΄Ή στην Α ή στην Β όλοι παν για τη Μαρμίτα’’. Αν δεν σας λέει κάτι ο τίτλος (πολύ κακώς γιατί τέτοιες εκπομπές δεν βγαίνουν συχνά στην παγκόσμια τηλεόραση) δεν έχετε παρά να πάτε στο www.youtube.com και να κάνετε αναζήτηση με τις λέξεις ΄΄RAPTOPOULOS FOREVER IV΄΄. Από όλες τις υπόλοιπες εκπομπές (΄β κατηγορίας βέβαια) ξεχωρίζει για μένα η Εμπόλεμη Ζώνη.